Kurz eura sa po štvrtkovom oslabení pohybuje na úrovni okolo 1,37 USD

04.04.2014 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 4. apríla (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa dnes ráno nedokázal zotaviť zo štvrtkových (3. 4.) strát. Investori dnes čakajú na správu z amerického trhu práce. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,3705 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako vo štvrtok večer. Vo štvrtok sa euro dostalo pod veľký tlak po tlačovej konferencii šéfa Európskej centrálnej banky (ECB) Maria Draghiho, ktorý uviedol, že banka v prípade potreby použije v boji proti riziku deflácie nekonvenčné nástroje menovej politiky. ECB stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,3771 (v stredu: 1,3795) USD/EUR.

Devízový trh sa pred koncom týždňa sústredí na správu z amerického trhu práce. Vláda zverejní správu o zamestnanosti za marec. Očakáva sa, že v USA vzniklo až 200.000 pracovných miest. To by bol ich najprudší nárast od novembra 2013. Počas zimy tvorbu nových miest pribrzdilo zlé počasie. Ak sa potvrdí prognóza, americká centrálna banka (Fed) bude zrejme pokračovať v obmedzovaní programu nákupu dlhopisov, čo je pozitívnym faktorom pre dolár.
 

Vyberte región